Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» знизила тариф на доставку для бізнесу, який користується послугами фулфілменту

«Нова пошта» зменшила тариф на 5% на доставку по всій країні для бізнесу, який вирішив скористатися послугами складської логістики від компанії, йдеться у пресрелізі.

Ключові факти

  • Для використання зниженого тарифу на доставку потрібно стати бізнес-партнером «Нової пошти» та підписати договір на послуги фулфілменту. Це зберігання товарів, обробка та пакування замовлень, а також доставка у будь-яке місце, зручне для клієнта. 
  • Згідно із сайтом компанії, базова вартість послуг варіюється від 15 грн для документів і до 40 грн для великої посилки вагою до 30 кг. Доба зберігання коштує однаково – 15 грн.
  • Базова вартість послуг для палетованого вантажу стартує від 80 грн для 500 кг (0,49 кв. м). Для такого вантажу зберігання коштує 10 грн за добу. 
  • Також «Нова пошта» запровадила низку нововведень у фулфілменті. Зокрема, фулфілмент-склади розміщуються прямо на сортувальних терміналах. Тобто зберігання товарів та обробка замовлень відтепер відбувається на одній локації, що скорочує час на обробку та удвічі пришвидшує доставку. 
  • Наразі компанія має три таких центри: два – у Києві та один – у Львові. 
  • Окрім цього, фулфілмент-склади працюватимуть цілодобово, і тепер не тільки приймання, а й обробка та відправлення замовлень відбуватимуться 24/7.

Контекст

За результатами 2023 року «Нова пошта» доставила на 30% більше посилок, ніж у 2022-му – 412 млн відправлень. Зокрема, компанія доставила 10,2 млн міжнародних посилок, що удвічі більше, ніж роком раніше. Мережа відділень і поштоматів «Нової пошти» в Україні за 2023 рік збільшилася майже на 5000 одиниць, до 27 050. Загалом покриття мережі зросло за рік на 20%.

У 2023-му «Нова пошта» збільшила виторг на 54%, до 36,5 млрд грн. Прибуток зріс майже удвічі, до 4 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні