Категорія
Новини
Дата

NovaPay запускає міжнародні перекази MoneyGram

1 хв читання

Фінансова компанія NovaPay, що входить в групу компаній NOVA, запускає перекази американської платіжної системи MoneyGram. Відтепер міжнародні перекази будуть доступні у відділеннях «Нової пошти», йдеться у пресрелізі компанії.

MoneyGram у 2023 році за обсягами переказів в Україну поступилася лише Western Union.

Деталі

  • Нова опція дозволяє отримувати гроші одразу після відправлення переказу з-за кордону, без відкриття рахунку. Отримання готівки безкоштовне для одержувача і займає кілька хвилин, зазначила компанія.
  • Відтепер клієнти NovaPay можуть отримати міжнародні перекази з допомогою Western Union, RIA та MoneyGram. 
  • Для того, щоб швидко отримати переказ необхідно: звернутися до найближчого відділення Нової пошти; назвати касиру номер переказу в MoneyGram; надати документи, що посвідчують особу; одержати кошти готівкою. 

Контекст

У квітні 2023 року NovaPay отримала розширену ліцензію НБУ. Компанія стала першою українською небанківською установою, що має право відкривати рахунки, випускати кредитні та платіжні картки, а також надавати послуги еквайрингу та грошових переказів бізнесу.

У 2023 році обсяг переказів у межах України становив 728 млрд грн. Це вдвічі більше, ніж у 2022-му. Лідером за сумою переказів стала NovaPay. За даними НБУ, компанія обіймає 32% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів.

Що стосується закордонних переказів, то платіжні системи за 2023 рік переслали в Україну $2,6 млрд, свідчать дані НБУ.

Найбільша сума надійшла через Western Union (США), проте частка цієї системи знизилася порівняно з 2022 роком на 6,3 в.п. – до 43,1% від усіх переказів. PrivatMoney за рік скоротила частку на 2,1 в.п. – до 17,9%, поступившись другим місцем MoneyGram, що наростила частку на 4,4 в.п. – до 21,7%.

Найбільші обсяги коштів в Україну торік надходили зі США (18,2%), Ізраїлю (17,1%), Італії (15,4%), Німеччини (9,0%) та Ірландії (5,3%), тоді як 2022 року лідером була Італія з 23,4%, а частка США становила 15,6%.

MoneyGram вже понад 80 років надає послуги грошових переказів. Компанія має 150 млн клієнтів в усьому світі. Штаб-квартира MoneyGram розташована в Далласі, штат Техас.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні