Категорія
Новини
Дата

«Новорічний салют». United24, «Повернись живим» та monobank запустили збір на 5000 дронів-камікадзе

Фонд «Повернись живим», фандрейзингова платформа United24 і monobank перезапустили проєкт «Операція «Єдність». Його мета – забезпечити українське військо 5000 FPV-дронів з боєкомплектом на суму 220 млн грн, йдеться у пресрелізі.

Ключові факти

  • У новорічній версії проєкту «Єдність-2. Новорічний салют» планують зібрати 220 млн грн і купити на них 3000 FPV-дронів з тепловізійною камерою та 2000 з денною камерою.
  • «Додайте до цього 5000 кумулятивних та уламково-фугасних снарядів – і вийде справжній феєрверк!», – сказано у повідомленні.
  • Відповідно до збору, 157 млн грн піде на закупівлю дронів з тепловізорами, 34 млн грн – на бізпілотники з денною камерою, а 29 млн грн – на боєприпаси до них.
  • Закупівлю та передачу дронів-камікадзе у війська здійснюватиме фонд «Повернись живим». Моделі FPV-дронів, а також боєприпаси до них, погоджені з військовими. 
  • Дрони полетять виконувати завдання у найгарячіші точки на лінії фронту.
  • Серед тих, хто зробить внесок на дрони-камікадзе, організатори проєкту розіграють спеціальні призи. Виграти можна, наприклад, прапор, який побував на вершині Евересту, з підписом президента Зеленського, браслети з підписами командирів «Азова», пачки солі «Міць. Українська камʼяна», картки monobank platinum з дворічним обслуговуванням та квартиру у будь-якому місті від мережі мультимаркетів «Аврора».

Зробити донат можна тут або тут

Контекст

На перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – United24, «Повернись живим» та Фонду Притули – надійшло 8,35 млрд грн. Це на 22% менше, ніж протягом другого півріччя 2022-го. Однак у червні було зафіксовано абсолютний рекорд – 2,4 млрд грн.

Основну частину донатів за перше півріччя зібрала платформа United24 – понад 5,5 млрд грн, або 66% від загального обсягу. На рахунки фонду «Повернись живим» надійшло понад 1,8 млрд грн (22%), а до Фонду Сергія Притули – близько 1 млрд грн (12%).

Під час попередньої операції «Єдність» збирали 235 млн грн на придбання 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні