Категорія
Новини
Дата

Фонд «Повернись живим» та мережа АЗС ОККО зібрали 400 млн грн для ТрО

Благодійний фонд «Повернись живим» та мережа АЗК ОККО зібрали 400 млн грн на зброю для Територіальної оборони (ТрО) в межах проєкту «ОКО ЗА ОКО 2». Про це йдеться у повідомленні фонду у соцмережах.

Ключові факти

  • На зібрані гроші планується придбати для бригад ТрО 300 одиниць 82-мм мінометів, 200 крупнокаліберних кулеметів та 100 одиниць 40-мм автоматичних гранатометів.
  • «Дякуємо тим, хто катав на PULLSах помсти, хто брав участь у наших розіграшах і напряму закидав на зброю для Тероборони», – зазначили у фонді.

Контекст

Проєкт «ОКО ЗА ОКО» стартував 1 листопада 2022 року. Його ціллю було зібрати 325 млн грн на 25 авіаційних комплексів «ШАРК». Збір було закрито 10 квітня 2023 року.

Станом на вересень ЗСУ отримали усі 25 комплексів «ШАРК». Крім того, чотири комплекси передано Морській піхоті, три – механізованим бригадам, два – ГУР Міноборони, один – підрозділу технічної розвідки навчального центру, який виконує бойові завдання на фронті.

Проєкт «ОКО ЗА ОКО 2» стартував 11 квітня.

За даними Опендатабот, кількість благодійних організацій в Україні з початку повномасштабного вторгнення зросла на 74%. На початок грудня їх нараховується 20 671. Водночас загальна кількість неприбуткових організацій, до яких належать і благодійні, майже не змінилася.

За перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – UNITED24, «Повернись живим» та Фонду Сергія Притули – надійшло 8,35 млрд грн. Це на 22% менше, ніж протягом другого півріччя 2022-го. Однак у червні було зафіксовано абсолютний рекорд – 2,4 млрд грн.

За девʼять місяців три найбільших фонди України зібрали 12,5 млрд грн. Лідерство продовжує утримувати платформа UNITED24. Фонд «Повернись живим» у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні