Категорія
Новини
Дата

США планують заблокувати золоті резерви Росії на $132 млрд – Axios

Двопартійна група сенаторів США та Мінфін працюють над законопроєктом, який дасть можливість заблокувати золоті резерви Росії на $132 млрд через розвʼязану РФ війну в Україні, повідомляє портал Axios.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Міністр фінансів США Джанет Йеллен зустрінеться цього тижня з чотирма сенаторами, щоб обговорити законопроєкт про санкції для осіб, які беруть участь в операціях із золотом із запасів російського центробанку, повідомляють джерела видання.
  • Помічники законодавців минулими вихідними вже опрацювали це питання з казначейством.
  • Законопроєкт передбачає застосування санкцій до будь-яких американських організацій, які свідомо здійснюють операції із золотом або транспортують його із запасів центробанку РФ. Організаціям також загрожуватимуть санкції, якщо вони продаватимуть золото фізично або електронним способом у РФ.
  • Документ можуть ухвалити вже цього тижня, повідомив виданню один із сенаторів.
  • Раніше двопартійна група законодавців у нижній палаті Конгресу подала аналогічний законопроєкт. Президент США Джо Байден має повноваження запроваджувати такі санкції незалежно від Конгресу.

Контекст

США 1 березня випустили директиву, яка забороняє американцям будь-які транзакції з Банком Росії, Мінфіном та Фондом національного добробуту. Аналогічні рішення анонсували Велика Британія, Японія, Канада та Швейцарія.

Влада РФ визнала, що через санкції США, Європи та їхніх союзників, які заблокували доступ до частини золотовалютних резервів, не може використати майже половину з них – близько $300 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні