Категорія
Новини
Дата

Обставини смерті засновника «Нібулона» Вадатурського розслідуватиме приватна компанія

Приватна компанія з-за кордону займатиметься розслідуванням обставин загибелі засновника українського агропідприємства «Нібулон» Олексія Вадатурського та його дружини. Про це в інтервʼю ЕП розповів син Вадатурського, новий очільник компанії Андрій Вадатурський.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Андрія Вадатурського, у цій справі «мають працювати фахівці, які повинні чітко пояснити, що сталося».
  • «Я спілкуюся з тими, хто вважає це трагічною випадковістю, і фахівцями, які вважають, що він був ціллю. У всіх є аргументи. Що зараз відбувається навколо цього? СБУ порушила кримінальну справу. Слідчі, я також спілкувався з ними і надавав свідчення, опитали багатьох людей. Вони продовжують вести цю кримінальну справу», – зазначив він.
  • Вадатурський додав, що таких справ дуже багато, водночас він «не бачив, щоб ці справи були розслідувані з поданими до суду обґрунтуваннями чи були винесені вироки».
  • Він заявив, що знайшов приватну компанію з-за кордону, яка займатиметься розслідуванням загибелі його батьків. «Я знайшов компанію, яка буде займатися розслідуванням. Це приватна компанія, що має досвід у таких розслідуваннях, фахівці з-за кордону», – сказав він.
  • Він зауважив, що залежно від висновків цього розслідування думатиме, що робити далі.
  • «Якщо це умисне вбивство, думатиму, як покарати причетних людей. Це справа честі. Багато хто писав, що мої батьки померли чи навіть загинули. Їх було вбито – це точні слова», – сказав Вадатурський.

Контекст

31 липня власник агрокомпанії «Нібулон» Олексій Вадатурський, 74, загинув. Під час російського обстрілу Миколаєва в його будинок прилетів снаряд. З початку війни Вадатурський залишався в Миколаєві. 

Олексій Вадатурський був героєм обкладинки третього номера журналу «Forbes Україна». В 2021 році Forbes оцінив його статки в $430 млн, тоді він посідав 24-те місце в рейтингу найбагатших українців. «Нібулон» в останньому рейтингу «100 найбільших компаній України» був на 20-му місці з річним виторгом 25,8 млрд грн.

Свій капітал уродженець села Бендзари заробив на землі, а примножив на воді. «Нібулон» – найбільший в Україні оператор елеваторних потужностей і другий за обсягами експортер зерна з виторгом $1,5 млрд. Забезпечує доставку флотом, побудованим на власній верфі, до складу якого входять 82 одиниці барж, буксирів і плавкранів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні