виторг Intellias, Віталій Седлер /Intellias
Категорія
Новини
Дата

Одна з найбільших українських IT-компаній Intellias прогнозує до 20% зростання бізнесу у 2025 році

2 хв читання

CEO та співзасновник однієї з найбільших українських сервісних ІТ-компаній Intellias Віталій Седлер. Фото Intellias

Протягом 2024 року бізнес однієї з найбільших IT-компаній Intellias перебуває на плато, однак у 2025-му він може зрости на 10-20%, сказав Forbes Ukraine CEO та співзасновник Intellias Віталій Седлер.

За перше півріччя 2024-го виторг українського сегмента бізнесу Intellias зменшився майже на 10% – до 2 млрд грн. За аналогічний період 2023-го компанія отримала 2,2 млрд виторгу, згідно з даними YouControl.

Ключові факти

  • У 2024-му глобальний бізнес Intellias залишається на плато, заявив CEO і співзасновник однієї з найбільших українських сервісних ІТ-компаній Intellias Віталій Седлер. «На 2025 рік закладаємо 10-20% глобального зростання, – сказав Седлер. – Маємо кілька потенційних клієнтів, співпраця з якими може призвести до успішного бізнесу».
  • У першому півріччі 2024-го все ще спостерігається зниження зацікавленості іноземних клієнтів в командах українських сервісних компаній, у зв’язку з глобальною рецесією, безпековими ризиками та ризиками мобілізації критично важливих спеціалістів, повідомив Седлер.
  • «Ми втратили одного клієнта, програвши тендер, де загалом змагалися 18 компаній, – зазначив він. – У фіналі ми змагалися з сильним конкурентом, але не змогли виконати запит клієнта – привезти інженерів через обмеження виїзду за кордон, які існують в Україні». Це було однією з причин, чому він віддав перевагу іншій компанії, додав Седлер.

Контекст

В Intellias працює 3000 фахівців у 14 країнах світу. За перше півріччя 2024-го компанія (ТОВ «Інститут інформаційних технологій «Інтелліас») зменшила свій виторг майже на 10% – до 2 млрд грн. За аналогічний період 2023-го компанія мала 2,2 млрд виторгу. Річний виторг української юрособи Intellias у 2023-му збільшився майже на 5% – до 4,3 млрд грн. 

Восени 2022-го Intellias придбала IT-компанію Digitally Inspired, яка спеціалізується на галузях роздрібної торгівлі та електронної комерції. У квітні 2024-го компанія оголосила про придбання 100% акцій американської C2 Solutions. C2 Solutions спеціалізується на цифровій медицині й розробці технологій для медичного устаткування. У серпні того ж року Intellias оголосила про придбання британської NorthLink Digital, яка займається ІТ-консалтингом і розробкою софту.

Intellias планує подальші M&A. «Ведемо перемовини з певною кількістю цікавих нам компаній в різних куточках світу, – каже Седлер. – Не виключаємо укладення нової M&A угоди до кінця року або вже у 2025 році». 

Дисклеймер: після публікації новини уточнено кількість співробітників Intellias.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд