Співзасновники Intellias Віталій Седлер та Михайло Пузраков
Категорія
Новини
Дата

Одна з найбільших українських IT-компаній Intellias придбала американську C2 Solutions. Вартість угоди може бути $15-20 млн

Співзасновники Intellias Віталій Седлер та Михайло Пузраков

Українська сервісна IT-компанія Intellias, що розробляє програмне забезпечення на замовлення, оголосила про придбання 100% акцій американської C2 Solutions. Про це Forbes повідомила пресслужба Intellias.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • C2 Solutions спеціалізується на цифровій медицині й розробці технологій для медичного устаткування. У компанії працює близько 65 людей. 
  • Поглинання допоможе Intellias посилити свою присутність на ринку США й поглибити експертизу в цифровій медицині й розробці технологій для медичного устаткування, йдеться в пресрелізі. Також це збільшить кількість активних проєктів у компанії, що дасть змогу Intellias наймати більше спеціалістів і спеціалісток в Україні й за кордоном.  
  • Команда С2 Solutions буде інтегрована в організаційну структуру Intellias. 
  • Сума угоди не розголошується. «С2 Solutions може спокійно коштувати від $15 до $20 млн», – обережно оцінює угоду засновник інвестиційної компанії InSoft Partners Віталій Горовий. Intellias відмовилася коментувати ці підрахунки.
  • «У США нішова компанія зароблятиме вдвічі-втричі більше, аніж в Україні. Ризикнув би сказати, що компанія на 65 експертів сумарно може в середньому заробляти від $10 до $15 млн», – додає він.

Контекст

Для Intellias це вже друга M&A угода. Восени 2022 року компанія придбала IT-компанію Digitally Inspired, яка спеціалізується на галузях роздрібної торгівлі та електронної комерції. До 24 лютого Digitally Inspired могла коштувати $20-25 млн, оцінював засновник інвестиційної компанії InSoft Partners Віталій Горовий. Ціна до російського вторгнення могла досягати $30 млн, казав керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв, тепер – ближче до $20 млн.

«Ми продовжуємо займатися M&A. Команда, яка зробила цю угоду, продовжує працювати. Це наша стратегія. Відчуваємо, що в цьому є користь для компанії», – зазначав у 2022-му СЕО Intellias Віталій Седлер. 

В Intellias працює 3200 фахівців у 14 країнах світу. У 2023-му компанія (ТОВ «Інститут інформаційних технологій «Інтелліас») збільшила виторг майже на 5% – до 4,3 млрд грн. У 2022-му виторг виріс на 79%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні