Категорія
Новини
Дата

Одне з підприємств «ДТЕК Енерго» відключено від енергосистеми через обстріли

Вночі 19 жовтня російські окупанти вкотре атакували цивільну та енергетичну інфраструктуру України. Постраждало одне з енергетичних підприємств «ДТЕК Енерго», повідомили в пресслужбі компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання та інфраструктуру підприємства, наразі воно повністю відключено від енергосистеми. Обійшлося без жертв, заявили в компанії.
  • Енергетики розпочали ліквідацію наслідків обстрілів для подальшого відновлення роботи. Зупинка підприємства призвела до обмежень енергопостачання в регіоні, але наразі тривають роботи з його відновлення.
  • Компанія синхронізує свої дії з НЕК «Укренерго» задля продуктивного вирішення проблеми і забезпечення споживачів електроенергією, зазначили в «ДТЕК Енерго».

Контекст

18 жовтня вранці від обстрілів повторно постраждали ще два енергетичні підприємства «ДТЕК Енерго». Енергетичне обладнання зазнало серйозних ушкоджень. 

В Офісі президента попередили, що українцям потрібно готуватися до віялових відключень електроенергії через ворожі ракетні удари по великих обʼєктах енергозабезпечення. За словами Тимошенка, на українців найближчим часом чекають «важкі часи» з віяловими відключеннями електроенергії, оскільки Росія поставила за мету залишити країну без світла і тепла.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня внаслідок російських ударів 30% українських електростанцій було зруйновано, що призвело до масових відключень електроенергії по всій країні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні