Категорія
Новини
Дата

Окупанти обстріляли Миколаїв касетними снарядами: від вибуху біля зупинки є жертви (оновлено)

Внаслідок обстрілу Миколаєва касетними снарядами стався вибух у районі зупинки громадського транспорту, є жертви. Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. За попередньою інформацією, йшлося про двох загиблих і 12 поранених, написала голова облради Ганна Замазєєва.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Вибух у районі зупинки громадського транспорту. Касетні снаряди. Є жертви. Працюють усі служби. Деталі потім», – написав він.
  • Оновлено. За інформацією голови облради, спершу повідомлялось про двох загиблих та 12 поранених унаслідок обстрілу, станом на 19:25 кількість загиблих зросла до трьох.
  • Водночас повітряне командування «Південь» повідомило, що близько 17:00 у Баштанському районі Миколаївщини було збито два російських штурмовики Су-25.
  • Минулої ночі російські війська атакували Миколаїв та громади ракетами С-300 – влучили в музей, навчальний заклад, сільгосппідприємство та склади, повідомляла пресслужба обласної адміністрації.
  • «Вночі 29 вересня, близько 2:33, Миколаїв зазнав удару, попередньо, ракетою типу С-300. Відомо про влучання по відкритій території. Внаслідок чого пошкоджено цивільні об’єкти, зокрема музей та навчальний заклад. Постраждалих немає», – йшлося у повідомленні.

Контекст

23 вересня окупанти атакували Одесу дронами-камікадзе з боку моря. Два дрони-камікадзе зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні, з пожежею борються рятувальні служби. Загинула одна цивільна людина, йдеться в повідомленні. Один дрон-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва було збито над морем силами протиповітряної оборони.

На початку тижня російська армія знову атакувала Одеську область дронами-камікадзе. Один дрон вдалося знищити, два влучили в обʼєкт військової інфраструктури.

За інформацією Генштабу, Збройні сили України з 24 лютого по 29 вересня ліквідували близько 58 580 російських військових, з них 430 осіб протягом минулої доби.

Також українські воїни знищили 2325 ворожих танків, бойових броньованих машин ‒ 4909 , артилерійських систем – 1385, РСЗВ – 331, засобів ППО ‒ 175, літаків – 262, гелікоптерів – 224, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 995, крилатих ракет ‒ 246, кораблів / катерів ‒ 15 , автомобільної техніки та автоцистерн – 3751, спеціальної техніки ‒ 131.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні