Категорія
Новини
Дата

Окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю та вперше атакували іранськими дронами (оновлено)

Вранці окупанти завдали по Запоріжжю ракетного удару, також росіяни вперше застосувати іранські БПЛА Shahed-136 для атаки на обласний центр, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Оновлено. Вранці 7 жовтня російські військові завдали ракетного удару по Запоріжжю, є ризик повторних обстрілів, пише Старух.
  • За останньою інформацією, одна з ворожих ракет впала у двір багатоповерхівки. Житловий будинок зазнав руйнувань, пошкоджені комунальні мережі. Відомо щодо одного постраждалого, у нього осколкові поранення. Йому вже надають медичну допомогу.
Окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю та вперше атакували іранськими дронами (оновлено) /Фото 1

У Запоріжжі одна з ворожих ракет впала у двір багатоповерхівки, фото: https://t.me/s/starukhofficial

  • За інформацією Старуха, внаслідок попередньої атаки на обласний центр руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури в двох районах Запоріжжя. Росіяни вперше застосували безпілотні літальні апарати. 
  • «Попередньо це були БПЛА Shahed-136. Саме тому містяне не чули надто гучних звуків вибухів», – додав він.
  • У результаті одна людина постраждала, вона в лікарні.
  • Старух додав, що окупант застосовує усе наявне озброєння проти цивільних жителів області. Зокрема, ракети, РСЗВ, артилерію, тепер і так звані дрони-камікадзе. 

Контекст

Останнім часом окупанти збільшили кількість ракетних ударів по цивільній та критичній інфраструктурі. Минулого тижня окупанти обстріляли гуманітарну колону у Запоріжжі, повідомлялось про десятки загиблих і 50 поранених. Окрім цього росіяни обстріляли місто Дніпро з «Іскандерів»: одна людина загинула, пʼятеро поранені, також ракетами влучили у багатоповерхівку в Миколаєві, девʼять осіб поранено. 

4 жовтня ворог обстріляв Харків, у Новобаварському районі ракетний удар пошкодив критичну інфраструктуру. 

5 жовтня окупанти атакували дронами-камікадзе Білу Церкву.

Вчора російські окупанти завдали сім ракетних ударів по багатоповерхівках Запоріжжя, є загиблі. За словами Старуха, росіяни завдали ракетних ударів по багатоповерхівках. Зокрема, по центральній частині міста, по проспекті Соборному. За останніми даними Міськради, двоє людей загинуло і 10 постраждало, рятувальні роботи тривають.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні