Категорія
Новини
Дата

Окупанти зранку обстріляли узбережжя біля Очакова, вночі під ударом опинились Дніпропетровщина, Запоріжжя і Харків

Російські війська в понеділок, 14 листопада, обстріляли з реактивних систем залпового вогню прибережну смугу Очаківської громади Миколаївської області, повідомив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами Кіма, ворог завдавав удари РСЗВ по прибережній смузі Очаківської громади з 04:56. Постраждалих немає, зазначив він.
  • Росіяни усю ніч били з «Градів» та важкої артилерії по Нікопольському району Дніпропетровщини, інформує голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. «Били по Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Направили туди понад 60 снарядів з «Градів» та важкої артилерії. Попередньо, люди не постраждали», — написав він. 
Окупанти зранку обстріляли узбережжя біля Очакова, вночі під ударом опинились Дніпропетровщина, Запоріжжя і Харків /Фото 1

Обстріл Дніпропетровщини, фото: Валентин Резніченко

Окупанти зранку обстріляли узбережжя біля Очакова, вночі під ударом опинились Дніпропетровщина, Запоріжжя і Харків /Фото 2

Обстріл Дніпропетровщини, фото: Валентин Резніченко

Окупанти зранку обстріляли узбережжя біля Очакова, вночі під ударом опинились Дніпропетровщина, Запоріжжя і Харків /Фото 3

Обстріл Дніпропетровщини, фото: Валентин Резніченко

Попередній слайд
Наступний слайд
  • За словами Резніченка, у Марганці пошкоджено лінію електропередач, що живить насосну станцію водоканалу. 45 000 родин у самому Марганці та навколишніх селищах і селах лишилися без води. 
  • Цієї ночі окупанти випустили ракету по селу в Запорізькому районі, каже голова Запорізької ОВА Олександр Старух. У результаті влучання пошкоджено лінію електромереж.
Окупанти зранку обстріляли узбережжя біля Очакова, вночі під ударом опинились Дніпропетровщина, Запоріжжя і Харків /Фото 4

Обстріл Запорізької області, фото: Олександр Старух

  • У неділю, 13 листопада, ворог близько 22:40 завдав по Харкову удару трьома ракетами, попередньо, із ЗРК С-300, зазначив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. У результаті в Індустріальному районі Харкова пошкоджено промисловий обʼєкт. За попередніми даними, без постраждалих.

Контекст

 З 10 жовтня окупанти завдали близько 300 ударів по енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Росія завдала ударів по низці теплових електростанцій України. Окупанти завдали збитків на мільярди доларів унаслідок атак з 10 жовтня, але не всі обʼєкти повністю припинили роботу, заявив Галущенко. Він додав, що імпорт електроенергії може бути одним із варіантів виходу України з кризи, і деякі трейдери вже почали переговори з постачальниками.

Європейська комісія закликала країни та компанії Європейського Союзу пожертвувати більше грошей та обладнання для підтримки енергетичного сектору України, третину якого було знищено російськими ракетами й ударами безпілотників.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявляв, що Україні потрібно €4 млрд для проходження зими та опалювального сезону, а також обладнання для водо- та енергопостачання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні