Стрічку знімали влітку 2022 року на Русанівці, Дарниці та в Бородянці. Кадр із фільму «Голубівники Києва»
Категорія
Новини
Дата

Онлайн-кінотеатр Takflix запустив власне кіновиробництво Takflix Original. Який фільм покажуть першим

Стрічку знімали влітку 2022 року на Русанівці, Дарниці та в Бородянці. Кадр із фільму «Голубівники Києва»

Онлайн-кінотеатр Takflix запустив створення власної лінійки фільмів – Takflix Original. Дебютом стала короткометражна документальна стрічка «Голубівники Києва».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Короткий метр «Голубівники Києва» можна безкоштовно переглянути на сайті онлайн-кінотеатру Takflix із території України до 30 березня. 
  • Сюжет «Голубівники Києва» описує життя киян Марка, Марата та Григорія, які живуть у спальних районах Лівого берега та тримають там маленькі голубівні. Щодня чоловіки доглядають за птахами, а раз на рік збираються з іншими голубівниками на пташиних ринках.
  • Стрічку знімали влітку 2022 року на Русанівці, Дарниці та в Бородянці. Над зйомками працювали творці короткометражки «Вхід через балкон» – режисер Михайло Волков і продюсер Роман Блажан. Візуальною особливістю фільму є кадри київських спальних районів та архітектурна зйомка. 
  • У саундтреку стрічки – композиції ВІА «Кобза» з 1970-х і «Симфонія №1» автора музики Гімну України Михайла Вербицького.
  • Наступним із серії Takflix Original в онлайн-кінотеатрі з’явиться короткометражний фільм «Це побачення» Надії Парфан, який отримав спеціальну відзнаку журі на цьогорічному Берлінале.

Контекст

Takflix – перший і єдиний онлайн-кінотеатр українського кіно, запущений в грудні 2019 року. За цей час його команді вдалося зібрати найбільшу колекцію українського кіно – від кінокласики та фільмів-призерів міжнародних кінофестивалів до дебютів молодих режисерів і мистецької документалістики.

50% від продажу квитків на Takflix отримують творці фільмів, розміщених на платформі. З 24 лютого команда онлайн-кінотеатру віддає 10% із кожного квитка у фонд «Повернись живим», а також організовує благодійні покази українського кіно по всьому світу.

«Вхід через балкон» – документальний фільм, що досліджує архітектурне явище українських саморобних балконів. Через історію феномена балконів стрічка досліджує історію пострадянської України – життя, культуру та взаємозв’язки між особистим і громадським простором міст.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні