Категорія
Новини
Дата

OpenAI готується випустити GPT-5 вже влітку – Business Insider

Компанія OpenAI готується випустити в найближчі місяці наступну версію своєї моделі для ChatGPT – GPT-5, пише Business Insider.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами двох джерел, компанія, очолювана Семом Альтманом, планує випустити GPT-5 десь у середині року, ймовірно, влітку. 
  • За словами іншої людини, знайомої з процесом, деякі корпоративні клієнти нещодавно отримали демо-версії останньої моделі та повʼязаних із нею удосконалень інструменту ChatGPT. 
  • «Вона дійсно добра, навіть істотно краща», – сказав один генеральний директор, який нещодавно побачив версію GPT-5. Він додав, що OpenAI продемонструвала нову модель зі сценаріями використання та даними, унікальними для його компанії. Він сказав, що компанія також згадала про інші, ще не реалізовані можливості моделі, включаючи можливість викликати ШІ-агентів, що розробляються OpenAI, для автономного виконання завдань.
  • Компанія ще не має дати випуску нової моделі.
  • OpenAI все ще навчає GPT-5, розповів один із інформаторів. Після закінчення навчання модель буде перевірена на безпеку всередині компанії, а потім потрапить до «червоної команди» – процесу, в ході якого співробітники і, як правило, група сторонніх фахівців кидають виклик інструменту різними способами, щоб знайти проблеми, перш ніж він стане доступним для громадськості.

Контекст

OpenAI випустила рік тому своє останнє велике оновлення ChatGPT. GPT-4 був заявлений як набагато швидший і точніший у своїх відповідях, ніж його попередня модель GPT-3. У липні 2023-го зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API.

Пізніше в 2023 році OpenAI випустила GPT-4 Turbo в рамках спроби вирішити проблему, коли модель іноді відмовлялася відповідати на запити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні