Категорія
Новини
Дата

OpenAI навчила ChatGPT запамʼятовувати факти про користувача

Компанія OpenAI почала тестувати функції керування памʼяттю ChatGPT. Тепер чат-бота можна попросити щось запамʼятати або забути те, що він вже памʼятає, йдеться у блозі OpenAI. Компанія вважає, що це зробить спілкування з ChatGPT більш ефективним та зручним.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Під час спілкування з чат-ботом користувачі можуть попросити запамʼятати важливі факти або деталі, щоб система потім враховувала їх під час створення відповідей.
  • «Наприклад, якщо вказати, що ви маєте дитину, і вона любить медуз, то після того, коли ви попросите ChatGPT допомогти створити листівку до її дня народження, він запропонує медузу в вечірньому капелюсі», – пояснили в OpenAI. 
  • Також користувачі можуть керувати памʼяттю ChatGPT. Для цього до налаштувань додали розділ персоналізації. У ньому можна вимкнути памʼять, щоб додаткові знання не впливали на створення відповідей.
  • OpenAI вже розпочала випуск оновлення з функціями памʼяті ChatGPT для частини користувачів. Після тестування компанія планує покращити режим та відкрити доступ для всіх.

Контекст

За даними джерел FT, доходи OpenAI перевищили $2 млрд у річному обчисленні. Шалений успіх її флагманського продукту ChatGPT виводить компанію в число найбільш швидкозростаючих технологічних компаній в історії, зазначило видання.

OpenAI, інвестором якої є Microsoft, вважає, що зможе більш ніж подвоїти цей показник у 2025 році завдяки підвищеному інтересу з боку бізнес-клієнтів, які хочуть використовувати інструменти генеративного ШІ у своїй діяльності.

Стрімке зростання дало змогу OpenAI потрапити до небагатьох компаній Кремнієвої долини, серед яких Google і Meta, що досягли доходу в $1 млрд за десять років з моменту заснування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні