Категорія
Новини
Дата

OpenAI озвучила вартість платної підписки на ChatGPT. Сервісом уже користуються 100 млн людей на місяць

Популярний чат-бот від OpenAI – ChatGPT досяг 100 млн активних користувачів на місяць у січні, всього через два місяці після запуску, що робить його найбільш зростаючим споживчим додатком в історії, згідно з дослідженням UBS, пише Reuters. Компанія запускає підписку на ChatGPT у США вартістю $20

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У звіті з посиланням на дані аналітичної компанії Similarweb сказано, що в середньому близько 13 млн унікальних відвідувачів використовували ChatGPT щодня в січні, що більш ніж удвічі перевищує показник грудня.
  • За даними Sensor Tower, TikTok знадобилося близько девʼяти місяців після його глобального запуску, щоб досягти 100 млн користувачів, а Instagram – 2,5 року.
  • ChatGPT може генерувати статті, есеї, жарти та навіть вірші у відповідь на запити. OpenAI, приватна компанія, що підтримується Microsoft Corp, зробила його загальнодоступним і безкоштовним наприкінці листопада.
  • У четвер OpenAI оголосила про щомісячну передплату на $20, спочатку тільки для користувачів у США. Зазначено, що передплатники отримають низку переваг: доступ до ChatGPT навіть у години пік, швидший час відгуку та пріоритетний доступ до нових функцій та покращень.

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія штучного інтелекту, серед співвласників якої Ілон Маск, – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чат-ботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Він привернув більше уваги користувачів, аніж розробки Google Al LaMDA або Meta – BlenderBot. Хоча всі три мають спільну проблему – вони можуть давати неправдиву та упереджену відповідь.

У 2021-му OpenAI оцінювали у $14 млрд. У 2023-му Microsoft збирається вкласти в розробника двох хітових нейромереж $10 млрд шляхом придбання 49% компанії. Ще $300 млн планують інвестувати Thrive Capital і Founders Fund, пише The Wall Street Journal. Якщо угода, деталі якої просочилися в медіа, буде укладена, OpenAI коштуватиме близько $29 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні