Категорія
Новини
Дата

OpenAI відкрив список очікування для платного ChatGPT Professional

OpenAI, творець чат-бота зі штучним інтелектом, відкрив список очікування для «експериментальної» платної версії, яку він називає ChatGPT Professional, пише Business Insider.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія заявила, що починає думати про способи монетизації ChatGPT, тому що це один зі способів, який розглядається для забезпечення його довгострокової життєздатності. В OpenAI заявили, що думки про монетизацію є «ранніми» і що «поки немає нічого офіційного, чим можна було б поділитися».
  • У повідомленні містится посилання на форму Google для реєстрації в списку очікування для ChatGPT Professional, який «завжди доступний», має більш «швидкі відповіді та включає щонайменше вдвічі більше пошукових запитів щодня порівняно з безкоштовною версією».
  • Користувачі, вибрані для доступу до пілотної версії, мають налаштувати процес оплати. У формі для запису у список очікування OpenAI ставить низку питань про ціни, зокрема про те, яка ціна буде занадто низькою, щоб користувачі могли довіряти якості чат-бота, яка ціна буде занадто високою і яка зробить ChatGPT «відмінною покупкою».
  • У своєму повідомленні компанія заявила, що зацікавлена в тому, щоб поспілкуватися з користувачами ChatGPT протягом приблизно 15 хвилин, щоб отримати ранні відгуки про свою професійну версію чат-бота.
  • В OpenAI зазначили, що ChatGPT Professional «є ранньою експериментальною програмою, яку може бути змінено».

Контекст

У 2022-му маловідома для широкого загалу OpenAI випустила одразу два трендових ШІ-продукти: текстовий ChatGPT та DALL-E2 для генерації картинок. Стартап задумувався як неприбуткова дослідницька лабораторія.

У 2021-му OpenAI оцінювали у $14 млрд. У 2023-му Microsoft збирається вкласти в розробника двох хітових нейромереж $10 млрд, придбавши 49% компанії. Ще $300 млн планують інвестувати Thrive Capital і Founders Fund, пише The Wall Street Journal.

Якщо угода, деталі якої просочилися в медіа, буде укладена, OpenAI коштуватиме близько $29 млрд.

Компанія не публікує фінансову звітність. OpenAI планує отримати мінімум $200 млн виторгу у 2023-му та вп’ятеро більше у 2024-му, за даними Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні