Категорія
Новини
Дата

Ощадбанк подав скаргу проти Росії до Європейського суду з прав людини

Державний Ощадбанк подав скаргу проти Росії до Європейського суду з прав людини через завдані військовою агресією збитки, йдеться у повідомленні пресслужби фінустанови.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В Ощадбанку зазначили, що збройна агресія РФ завдала українським компаніям та громадянам значних матеріальних збитків, і Ощадбанк не став винятком. 
  • Багато відділень Ощадбанку зазнали руйнацій та пошкоджень, а сам банк – значних втрат, заявили у фінустанові.
  • «Системна робота «Ощаду» з документації воєнних злочинів дала змогу застосувати міжнародно визнані юридичні механізми, спрямовані на відновлення справедливості та покарання агресора», – йдеться у повідомленні.

Контекст

7 грудня Верховний суд Франції залишив у силі рішення Міжнародного арбітражу про стягнення $1,1 млрд з РФ на користь Ощадбанку за втрату банком активів унаслідок анексії Криму. 

Суд погодився, що РФ має сплатити на користь Ощадбанку $1,1 млрд плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до часу фактичної компенсації (близько $100 000 щоденно).

У червні засновник і акціонер групи SCM Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти РФ щодо компенсації за порушення його прав власності під час вторгнення Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні