Категорія
Новини
Дата

Засновники Robinhood втратили статус мільярдерів. Ціна акцій компанії впала за півроку на 63%

1 хв читання

Засновники платформи для трейдингу Robinhood Влад Теньов та Байджу Бхатт втратили статус мільярдерів, підрахував Forbes USA. З часу IPO акції компанії подешевшали на 60%

Ключові факти

  • Ціна акцій Robinhood впала на 63% від первинної публічної пропозиції у липні 2021 року. З початку 2022 року акції подешевшали майже на 20%.
  • Виходячи з ціни закриття акцій Robinhood $13,89 за акцію в середу, власний капітал Теньова і Бхатта тепер становить $845 млн і $911 млн відповідно проти пікових значень у $4,3 млрд і $4,9 млрд у серпні 2021 року.
  • Теньов і Бхатт можуть повернути собі статус мільярдерів: вони мають право на отримання акцій компанії у вигляді винагороди, якщо вартість паперів Robinhood досягне певних значень, зазначає Forbes.
  • Згідно з планом, підприємці протягом наступних восьми років можуть отримати 22,2 млн і 13,32 млн акцій відповідно. Це може принести обом засновникам мільярди доларів, пише видання.

Контекст

Теньов та Бхатт вперше стали мільярдерами ще у вересні 2020 року. Тоді пройшов раунд інвестицій, унаслідок якого вся компанія була оцінена у $11,7 млрд.

Виручка Robinhood за третій квартал 2021 року впала на 35,4% проти другого кварталу – до $364 млн, опинившись на 14% нижче прогнозів аналітиків. У жовтні компанія попередила, що зниження роздрібної торгової активності «може зберегтися» та негативно позначитися на прибутку у четвертому кварталі. Звітність за четвертий квартал та весь 2021 рік Robinhood має опублікувати 27 січня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні