Категорія
Новини
Дата

Освітню платформу Coursera оцінили в $4,3 млрд за підсумками IPO

1 хв читання

Американська платформа онлайн-освіти Coursera провела первинне розміщення акцій. За його підсумками оцінка компанії склала $4,3 млрд, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Компанія продала 15,73 млн акцій по ціні $33. З них 14,66 млн акцій – це новий випуск і 1,07 млн – акції, що належали чинним акціонерам.
  • У такий спосіб Coursera залучила $519 млн.
  • IPO Coursera керують Morgan Stanley та Goldman Sachs Group.
  • Акції компанії розпочнуть торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі в середу під тікером COUR.
  • Coursera планує витратити залучені кошти на поповнення оборотного капіталу, маркетинг, дослідження, капітальні витрати й розв’язання адміністративних питань, йдеться в проспекті IPO. Зокрема, на зарплату співробітникам, кількість яких за 2020 рік зросла з 512 до 779 осіб.
  • Окрім того, компанія може використовувати частину грошей для придбання додаткових бізнесів, послуг або технологій.

Контекст

Розвитку Coursera сприяє бум дистанційного навчання під час пандемії. Торік дохід платформи онлайн-освіти зріс до $294 млн порівняно з $184 млн 2019 року. Водночас чистий збиток виріс із $47 млн до $67 млн. За даними PitchBook, Coursera у липні зібрала $130 млн за оцінкою $2,6 млрд. Серед спонсорів – New Enterprise Associates, Kleiner Perkins та G Squared.

Інший стартап у галузі освіти в Індії Udemy Inc. також планує провести IPO цього року. Його оцінюють у $3 млрд. На початку березня освітня платформа Preply, заснована українською командою, повідомила про залучення $35 млн інвестицій. Також в Україні однією з найбільших платформ для онлайн-освіти є Prometheus.

Довідка

Coursera була заснована професорами інформатики Ендрю Ин та Дафною Коллер зі Стенфордського університету в квітні 2012 року. За допомогою платформи можна дистанційно пройти курси, опанувати нові навички або професію, здобути вищу освіту – ступінь бакалавра або магістра. Coursera співпрацює з понад 200 університетами та викладачами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні