Категорія
Новини
Дата

Pandora планує використовувати перероблені срібло і золото у своїх прикрасах

Данська ювелірна компанія Pandora пропонує облігації, орієнтовані на сталий розвиток, які включають мету використовувати 100-відсоткове перероблене срібло і золото до 2025 року, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Виробник ювелірних виробів продає дебютні облігації на суму €500 млн зі строком погашення пʼять років, за словами джерела. Пропозиція включає три цілі в області сталого розвитку, перші дві з яких спрямовані на скорочення викидів, а третя визначає загальне використання переробленого золота і срібла протягом двох років.
  • Пропозиція Pandora є частиною зусиль щодо зниження її залежності від ринку банківських кредитів та диверсифікації джерел фінансування. Компанія досягла «розміру та сили», коли «природно» отримати рейтинг і мати більше джерел фінансування, ніж просто кредити, сказав фінансовий директор компанії Андерс Бойєр в інтервʼю цього тижня.
  • За словами джерела, виторг від продажу буде використаний у загальних корпоративних цілях, включаючи рефінансування існуючого боргу, включаючи проміжну кредитну лінію. Угодою управляють Danske Bank A/S, Nordea Bank Abp, BNP Paribas SA та Morgan Stanley.
  • Pandora планує відкрити щонайменше 100 нових магазинів у 2023 році. Її акції зросли більш ніж на 35% з початку року завдяки високим доходам та планам викупу акцій.

Контекст

У жовтні минулого року Рrada представила свою першу лінію ювелірних прикрас зі переробленого золота. Лінія під назвою Eternal Gold є першою колекцією для світового бренду класу люкс, яка виготовлена зі 100-відсоткового переробленого сертифікованого золота.

Дебютна колекція налічувала 48 виробів, згодом її планували розширити. Ціни на прикраси варіювались від кількох тисяч до $60 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні