Категорія
Новини
Дата

PayPal запускає власний стейблкоїн PYUSD

1 хв читання

Фінансова технологічна компанія PayPal запускає власний стейблкоїн PayPal USD (PYUSD) для платежів та переказів, він випускається Paxos Trust Co, пише Bloomberg. Спочатку монета буде доступною лише для клієнтів PayPal у США.

Ключові факти

  • Стейблкоїн PYUSD повністю забезпечений депозитами у доларах США, короткостроковими казначейськими облігаціями та аналогічними грошовими еквівалентами. Він привʼязаний до долара та буде доступний для клієнтів PayPal у США.
  • За допомогою PYUSD головний виконавчий директор Ден Шульман прагне зміцнити домінуюче становище PayPal у галузі цифрових платежів, спираючись на технологію, яка забезпечує миттєві та дешевші перекази без центрального посередника. 
  • «Згодом передбачається, що це стане частиною загальної платіжної інфраструктури», – сказав в інтервʼю Шульман.
  • PYUSD призначений для обміну на долари у будь-який час, а також може бути обміняний на інші криптовалюти, доступні в мережі PayPal. Його можна використовувати для оплати покупок, і незабаром він буде доступний у популярному платіжному додатку PayPal Venmo. Користувачі зможуть відправляти свої токени між PayPal і гаманцем Venmo.
  • Монета також може бути переміщена до сумісних сторонніх гаманців за межами мережі PayPal.
  • Спочатку PayPal очікує, що PYUSD буде використовуватися в основному в секторах криптовалюти та web3, наприклад, для торгівлі іншими цифровими токенами та внутрішньоігрових платежів, а потім поступово набуде поширення в таких галузях, як грошові перекази та мікроплатежі.

Контекст

Стейблкоїни – криптотокени, привʼязані до такого активу, як долар – існують майже 10 років, але загалом вони використовуються трейдерами для переміщення цифрових активів між біржами і мають обмежений вплив на споживчі платежі. За даними CoinGecko, в обігу знаходяться стейблкоїни на суму близько $126 млрд, найбільшим із яких є USDT Tether Holdings Ltd.

Сама PayPal призупинила роботу над PYUSD у лютому, оскільки регулятори посилили контроль за криптовалютами.

Наразі компанія вважає, що нормативно-правова база «просувається до більшої ясності» і бачить зростання попиту на альтернативний стейблкоїн через високу концентрацію ринку, сказав в інтервʼю Хосе Фернандес да Понте, голова відділу блокчейну та цифрових валют PayPal.

PayPal, яка має понад 431 млн активних облікових записів в усьому світі, вперше запустила послуги криптовалюти в 2020 році. Вона дозволяє користувачам купувати, продавати та здійснювати платежі в декількох токенах, таких як біткоїн, через свою платформу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні