Категорія
Новини
Дата

PayPal запускає власний стейблкоїн PYUSD

Фінансова технологічна компанія PayPal запускає власний стейблкоїн PayPal USD (PYUSD) для платежів та переказів, він випускається Paxos Trust Co, пише Bloomberg. Спочатку монета буде доступною лише для клієнтів PayPal у США.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Стейблкоїн PYUSD повністю забезпечений депозитами у доларах США, короткостроковими казначейськими облігаціями та аналогічними грошовими еквівалентами. Він привʼязаний до долара та буде доступний для клієнтів PayPal у США.
  • За допомогою PYUSD головний виконавчий директор Ден Шульман прагне зміцнити домінуюче становище PayPal у галузі цифрових платежів, спираючись на технологію, яка забезпечує миттєві та дешевші перекази без центрального посередника. 
  • «Згодом передбачається, що це стане частиною загальної платіжної інфраструктури», – сказав в інтервʼю Шульман.
  • PYUSD призначений для обміну на долари у будь-який час, а також може бути обміняний на інші криптовалюти, доступні в мережі PayPal. Його можна використовувати для оплати покупок, і незабаром він буде доступний у популярному платіжному додатку PayPal Venmo. Користувачі зможуть відправляти свої токени між PayPal і гаманцем Venmo.
  • Монета також може бути переміщена до сумісних сторонніх гаманців за межами мережі PayPal.
  • Спочатку PayPal очікує, що PYUSD буде використовуватися в основному в секторах криптовалюти та web3, наприклад, для торгівлі іншими цифровими токенами та внутрішньоігрових платежів, а потім поступово набуде поширення в таких галузях, як грошові перекази та мікроплатежі.

Контекст

Стейблкоїни – криптотокени, привʼязані до такого активу, як долар – існують майже 10 років, але загалом вони використовуються трейдерами для переміщення цифрових активів між біржами і мають обмежений вплив на споживчі платежі. За даними CoinGecko, в обігу знаходяться стейблкоїни на суму близько $126 млрд, найбільшим із яких є USDT Tether Holdings Ltd.

Сама PayPal призупинила роботу над PYUSD у лютому, оскільки регулятори посилили контроль за криптовалютами.

Наразі компанія вважає, що нормативно-правова база «просувається до більшої ясності» і бачить зростання попиту на альтернативний стейблкоїн через високу концентрацію ринку, сказав в інтервʼю Хосе Фернандес да Понте, голова відділу блокчейну та цифрових валют PayPal.

PayPal, яка має понад 431 млн активних облікових записів в усьому світі, вперше запустила послуги криптовалюти в 2020 році. Вона дозволяє користувачам купувати, продавати та здійснювати платежі в декількох токенах, таких як біткоїн, через свою платформу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні