Категорія
Новини
Дата

Передана в держвласність газовидобувна компанія Коломойського припиняє видобуток на Сахалінському родовищі – рішення суду

Компанія «Укрнафтобуріння» («УНБ»), яка була відчужена у бізнесмена Ігоря Коломойського і передана в управління «Укрнафті», припиняє видобуток на Сахалінському родовищі. Про це свідчить наказ тимчасово виконуючого обов’язки повноваження голови правління компанії Олега Мальчика. Документ опублікував народний депутат, представник парламентського енергокомітету Олексій Кучеренко на сторінці у Facebook.

Ключові факти

  • «Укрнафтобуріння» з 1 грудня припиняє розробку Сахалінського родовища у Харківській області.
  • Причина зупинки видобутку – рішення Шостого апеляційного адміністративного суду про анулювання спецдозволу для «Укрнафтобуріння».
  • Зупинка «УНБ» означає нестачу майже 1 млрд кубометрів газу на рік у газовому балансі України, написав Кучеренко.
Передана в держвласність газовидобувна компанія Коломойського припиняє видобуток на Сахалінському родовищі – рішення суду /Фото 1

Контекст

«Укрнафтобуріння» була другою за обсягами видобутку газу серед приватних компаній. Головною цінністю «Укрнафтобуріння» був спецдозвіл на розробку Сахалінського родовища у Харківській області з одними з найбільших у країні розвіданими запасами у 15 млрд кубометрів.

За оцінкою Forbes, вартість «Укрнафтобуріння» – близько $500 млн, частка «Привату» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у 25% – близько $125 млн. Ще 10% належить JKX Ukraine, акціонером якої також був Коломойський. Решта компанії належала Павлу Фуксу та Віталію Хомутинніку.

7 квітня 2023-го Печерський суд наклав арешт на корпоративні права газовидобувної компанії «Укрнафтобуріння», а за пʼять днів їх вже передали АРМА.

Наприкінці січня Антимонопольний комітет дозволив передачу «Укрнафтобуріння» в управління державній «Укрнафті».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні