Індустріальний парк Innovation Forpost Дніпро /Facebook
Категорія
Новини
Дата

Перший індустріальний парк отримав фінансування від держави – Мінекономіки

1 хв читання

Візуалізація індустріального парку Innovation Forpost у Дніпрі Фото Facebook

Індустріальний парк із Дніпра першим отримав фінансування від держави в межах політики «Зроблено в Україні», повідомляє пресслужба Міністерства економіки. Імовірно, йдеться про Innovation Forpost.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Керівна компанія індустріального парку звернулася з запитом на виділення 150 млн грн, повідомляє Мінекономіки. Кошти будуть спрямовані на будівництво трансформаторної підстанції. 
  • Запитана сума частково покриє витрати на будівництво – для підстанції необхідно 326,9 млн грн.
  • Згідно з каталогом індустріальних парків від травня цього року, у Дніпрі з листопада 2018 року зареєстровано лише один парк – Innovation Forpost, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Він розташований поруч із територією «Інтерпайп НТЗ». Керуюча компанія – КП «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міськради. Загальна площа – 49,5 га комунальної землі.

Контекст

В Україні зареєстровано 91 індустріальний парк. З них 23 парки внесено до Реєстру індустріальних (промислових) парків у 2024-му.

Включення індустріального парку до Реєстру дає право на державне стимулювання, на яке в бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн. Зокрема, йдеться про компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до електричних мереж, податкові й митні пільги тощо.

Програма стимулювання розвитку індустріальних парків у межах політики «Зроблено в Україні» передбачає фінансування до 150 млн грн для будівництва необхідної інфраструктури парків, повідомляє Мінекономіки.

Кошти надаються на безповоротній основі, покриваючи до 50% кошторисної вартості робіт, таких як облаштування території або будівництво інженерно-транспортної інфраструктури. Також програма передбачає компенсацію до 50% вартості приєднання до електромереж. Для деокупованих територій держава покриває 80% вартості.

Програма передбачає запобіжники та чіткі вимоги до заявників. Вони, зокрема, зобовʼязані протягом трьох років побудувати на території парку не менш ніж 5000 кв. м промислових будівель і залучити щонайменше двох учасників. Фінансування здійснюється через ескроу-рахунки в державних банках.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд