Категорія
Новини
Дата

Під час блекаутів електрику не вимикатимуть 10% споживачів Київщини, їхню кількість скоротили вдвічі – ДТЕК

Працівники ДТЕК Київські регіональні електромережі удвічі зменшили кількість споживачів, які приєднані до енергомереж критичної інфраструктури і яких не вимикали від енергопостачання торік. Цієї зими їх буде 10,5% від усіх споживачів регіону. Про це Forbes повідомив Віталій Шайда, гендиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У Київському регіоні удвічі зменшили кількість споживачів, яких не вимикали під час аварійних відключень, зазначив Шайда.
  • Минулої зими під’єднаних до мереж критичної інфраструктури споживачів було близько 246 000, або 23%, цієї зими буде близько 114 000, або 10,5%.
  • Досягнути більшого показника поки неможливо, каже Шайда. «Треба повністю змінювати схему подачі електроенергії, це довго і дорого», – додає він.
  • «За правилами ми досі під’єднуємо споживачів до найближчої точки, інколи це обʼєкти критичної інфраструктури, – пояснив він. – Такі будинки треба відключати вручну».

Контекст

Восени 2022 року через масовані обстріли енергоінфраструктури споживачам вимикали світло за графіками. Окремих клієнтів не вимикали, адже вони під’єднані до критичної інфраструктури.

Перебої з енергопостачанням були основним викликом для бізнесу, свідчить січневе опитування Європейської Бізнес Асоціації. 

Через масовані обстріли енергооб’єктів у вересні Україна втратила 0,5% продуктивного часу, у жовтні – 2,3%. У листопаді – понад 12% продуктивного часу.

Аналітики НБУ у січні оцінили шкоду від дефіциту електроенергії у 1,9 в.п. економічного зростання, близько $2 млрд додаткового дефіциту зовнішньої торгівлі та кількох додаткових процентних пунктів до інфляції.

Проходження опалювального сезону на 95% залежить від обстрілів, вважає голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні