Категорія
Новини
Дата

Під нові санкції США потрапили олігарх Вексельберг, високопосадовці ВТБ та 12 російських депутатів

Мінфін США повідомив про запровадження санкцій проти десяти колишніх та чинних членів правління банку ВТБ, 12 депутатів Держдуми, а також про додаткові заходи проти бізнесмена Віктора Вексельберга, пише «Інтерфакс».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Санкції запроваджені проти всіх діючих і колишніх керівників та членів правління ВТБ. 
  • Обмежувальні заходи проти Вексельберга, введені в 2018 році, відтепер діятимуть і в рамках нового указу президента США щодо людей, які «працюють або працювали у сфері високих технологій у російській економіці», уточнили в Мінфіні США.
  • Санкції вводяться також проти голови Держдуми РФ Вʼячеслава Володіна, лідера КПРФ Геннадія Зюганова та десяти його однопартійців.

Контекст

Країни світу щоденно посилюють санкції проти Росії у відповідь на війну проти України.

Зокрема, 11 березня президент США Джо Байден підписав указ, який забороняє продаж або постачання у будь-який інший спосіб доларових банкнот до Росії. Також США відмовилися від російських алкоголю та морепродуктів, а також забороняють постачання предметів розкоші до РФ та ускладнять купівлю високоякісних товарів у США російськими олігархами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні