Категорія
Новини
Дата

Підвищення податків вплине на готовність донорів підтримувати Україну – голова місії МВФ

1 хв читання

Підтримка міжнародних донорів, реструктуризація комерційного боргу і підвищення податків – це єдиний пакет для ліквідації дефіциту фінансування України. Про це сказав голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Гевін Грей під час дискусії про дефіцит держбюджету, організованій Центром економічної стратегії (ЦЕС), пише Інтерфакс-Україна.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Прогрес в ухваленні податкового пакета вплине на готовність донорів продовжувати підтримувати Україну, вважає Грей. За його словами, ці три елементи єдиного пакета націлені на результат – ефективно ліквідувати дефіцит фінансування.
  • Готовність міжнародних партнерів України із затвердженням анонсованого урядом податкового пакета до продовження підтримки буде вищою, наголосив Грей. Він вважає, що це буде для них свідченням старань держави набути більшої самодостатності та незалежності від зовнішньої допомоги з огляду на значні видатки в середньостроковій перспективі.

Контекст

Кабмін 18 липня схвалив два законопроєкти: перший – про зміни до Податкового кодексу для фінансування додаткових військових видатків, другий – зміни до держбюджету для підвищення військових видатків. Додаткові критично важливі потреби уряд оцінює у 500,3 млрд грн, зокрема 495,3 млрд грн – на оборону. Уряд очікує, що підвищення військового збору та деякі інші заходи дадуть змогу мобілізувати на сектор безпеки та оборони ресурсів на 121,8 млрд грн. Більше про це читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Американська торговельна палата в Україні закликала українську владу посилити боротьбу з тіньовою економікою, перш ніж підвищувати податкове навантаження на добропорядних платників податків. 

Різко розкритикували урядовий законопроєкт бізнесмени, члени Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при президентові України Олександр Конотопський та Олег Гороховський.

Своєю чергою голова профільного комітету Гетманцев заявив, що урядовий законопроєкт потребує доопрацювання, але підвищення окремих податків не уникнути.

Водночас, як дізнався Forbes, Верховна Рада не голосуватиме за законопроєкт з підвищенням низки податків до вересня, а сам концепт документа змінився. Більше про це читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд