Категорія
Новини
Дата

План перемоги Зеленського наново оцінять після виборів у США – Дональд Туск

1 хв читання

У лідерів країн Європейського Союзу «немає згоди» в оцінці Плану перемоги, представленого у Брюсселі 17 жовтня президентом України Володимиром Зеленським. Цей план наново оцінюватимуть після президентських виборів у США, сказав на пресконференції після засідання Євроради польський премʼєр Дональд Туск, пише «Укрінформ».

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Лідери різних країн ЄС по-різному оцінюють План перемоги України, що «не є несподіваним», оскільки у них різне ставлення до питання членства Києва в НАТО, що є першим пунктом цього плану, сказав Туск.
  • Він зазначив, що Польща підтримує перспективи членства України в НАТО, але багато чого залежатиме від результатів президентських виборів у США.
  • «Ми чекаємо результатів виборів у США, ніхто цього не приховує», – сказав Туск.
  • Варто очікувати, що стратегії, які закладені в плані Зеленського, «будуть наново оцінюватися після американських виборів».

Контекст

Президент України 17 жовтня взяв учать у саміті ЄС, де представив План перемоги України. Зеленський повідомив, що 18 лідерів коментували його План перемоги і більшість висловлювалися на його підтримку. Голова держави назвав свою розмову з лідерами ЄС дуже продуктивною.

Зеленський вважає, що офіційне запрошення до НАТО є «єдиним шляхом» для України, щоб пережити вторгнення Росії. Зеленський вважає, що вступ до Альянсу зміцнить дипломатичні можливості країни для закінчення війни. Лише ізоляція та тиск на Путіна з боку партнерів можуть змусити його сісти за стіл переговорів. Запрошення України до НАТО сприятиме цим зусиллям.

Генсек Північноатлантичного альянсу Марк Рютте на зустрічі з президентом Зеленським у Брюсселі заявив, що НАТО докладе всіх зусиль, щоб Україна отримала все необхідне для захисту від Росії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд