Категорія
Новини
Дата

Сайт і платформа Parimatch заблоковані. Компанія заявила про припинення діяльності після запровадження санкцій

Компанія «Паріматч» припинила операційну діяльність після запровадження санкцій: платформа для клієнтів недоступна, сайт найбільшого букмекера України pm.ua заблоковано. Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія заявила, що шукає легальний механізм повернення коштів. «Клієнти можуть бути певні, що всі особисті кошти наразі знаходяться у безпеці, їх заморожено і буде передано у повному обсязі», – йдеться у заяві компанії.
  • Також ТОВ «Паріматч» у пошуку легального механізму погашення фінансових заборгованостей за всі надані послуги, зазначається у повідомленні.
  • Щодо трудових відносин із колективом, компанія заявила, що зупинка всіх операційних процесів не дасть змоги виконувати зобовʼязання перед командою. 
  • «Ми очікуватимемо додаткового аналізу та розгляду ситуації навколо санкцій РНБО проти ТОВ «Паріматч» і сподіваємося на майбутній перегляд рішення», – йдеться у заяві.

Контекст

У лютому стало відомо, що БЕБ розслідує справу про ухилення грального бізнесу від сплати податків, а банки підозрює в сприянні ухиленню. За різними оцінками, йдеться про 10–15 млрд грн тіньового обороту на місяць.

11 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 120 фізичних і 287 юридичних осіб, повʼязаних із гральним бізнесом. До списку потрапив український букмекер Parimatch.

Коментуючи рішення РНБО, Parimatch заявила, що за два роки сплатила понад 850 млн грн податків, зборів і ліцензійних платежів до держбюджету України. Також компанія наголосила, що з початку війни бренд Parimatch припинив діяльність на території РФ, заборонив будь-яке використання бренду, технічних рішень компанії та будь-яку присутність на території країни-агресора. 

«ТОВ «Паріматч» на постійній основі допомагає країні у боротьбі з ворогом і підтримці населення. […] Компанія має численні державні та військові подяки, в тому числі від Президента України. Загальна сума допомоги складає понад 500 млн грн», – йдеться у коментарі компанії.

На розрахункових рахунках компанії ТОВ «Паріматч» заблоковано 250 млн грн клієнтів компанії, повідомив на брифінгу гендиректор холдингу Parimatch Максим Ляшко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні