Категорія
Новини
Дата

Реєстрація бізнесу. Податкова служба заявила, що перевіряє торгівлю через Instagram та Facebook

Державна податкова служба попередила про обовʼязкову реєстрацію суб’єктів господарювання для всіх видів підприємницької діяльності, зокрема у в інтернеті, повідомляє пресслужба. У Податковій зазначили, що наразі соціальні мережі Facebook, Instagram стали повноцінними бізнес-платформами.

Ключові факти

  • «ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації», – сказано у повідомленні податкової.
  • Працівники податкових органів досліджують та перевіряють ці випадки, а у разі підтвердження вживають відповідні заходи, в тому числі податкові перевірки.
  • «На сьогодні соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг», – проінформували у відомстві.
  • Зазначається, що окремі продавці нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

Контекст

Нещодавно Податкова служба запустила мобільний застосунок «Моя податкова». Додаток можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.

«Моя податкова» є інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.  Розділ «Послуги» мобільного застосунку містить направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, а також можливість подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні