Категорія
Новини
Дата

Податкова служба запустила мобільний застосунок

1 хв читання

Мобільний застосунок «Моя податкова» від Державної податкової служби України став доступний користувачам, повідомляє пресслужба відомства. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS.

Ключові факти

  • «Моя податкова» є інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.   
  • У розділі «Мої дані» можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання; обʼєкти оподаткування; обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР); стан розрахунків з бюджетом.  
  • Розділ «Послуги» мобільного застосунку містить направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, а також можливість подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).  
  • У розділі «Повідомлення» можна побачити: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформацію з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи контролюючого органу.  
  • У відомстві додали, що мобільний застосунок згодом доповнюватиметься новими функціями. 
  • Наразі всіх охочих запрошують долучитися до тестування додатка.

Контекст

Російські фінансові застосунки досі працюють у телефонах українських користувачів, повідомив співзасновник Netpeak Group Артем Бородатюк. Більше 50% всіх встановлень в Україні припадає на застосунки, що розробили на Росії. Зокрема, команди Saldo Apps та ASObot нарахували 16 популярних в Україні облікових застосунків, які мають російських розробників. 

З 1 березня 2022-го по 31 липня 2023 року українці завантажили ці застосунки 700 000 разів і сплатили за користування ними $250 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні