Категорія
Новини
Дата

Польський IT-консорціум Euvic Group на 6000 працівників придбав частку української компанії Artkai. Яка сума угоди?

1 хв читання

Польська ІТ-компанія Euvic Group придбала мажоритарну частку українського постачальника програмного забезпечення Artkai. Про це Forbes повідомив інвестиційний представник компанії Mergewave Capital.

Ключові факти

  • Приєднання до Euvic Group допоможе Artkai вийти на нові ринки та розширити клієнтську базу.
  • «Для нас важливо стати частиною більшої компанії, яка успішно інвестувала та розвинула вже не один десяток сервісних компаній. Тож, обʼєднавшись зараз, зростати буде легше, – цитують у релізі Єгора Шакалу, співзасновника Artkai. – Якщо говорити ширше, кожен новий проєкт – це саме та допомога, яка робить користь інвесторам та водночас допомагає економіці та людям України».
  • Для Euvic Group це стратегічна купівля. «Ми віримо, що в найближчі два-три роки зможемо створити подібну екосистему в Україні, як у Польщі. Група компаній, які працюють разом, діляться одна з одною своїми можливостями», – цитують у релізі Войцеха Вольного, голову правління Euvic SA.
  • Сума угоди не розголошується. «Euvic не шукає вигоди у дешевих оцінках і всі поглинання, які ще плануються додатково в Україні, здійснює за найвищими мультиплікаторами EBITDA, які були властиві сектору до війни та рецесії», – говорить Тарас Бачинський, співзасновник MergeWave Capital. 
  • Діапазон оцінки аутсорс ІТ-компаній розміром до 300 технічних спеціалістів перебуває в межах 4–6х EBITDA, додають у MergeWave Capital. Середній показник EBITDA в галузі для такого розміру ІТ-компаній – 10–20% залежно від моделі бізнесу, а середній дохід на одного технічного спеціаліста – у межах $35 000–70 000 на рік.
  • В Artkai працює майже сотня працівників, отже, компанія могла коштувати $5 млн.

Контекст

Artkai працює на ринку з 2014 року та спеціалізується на розробці додатків для індустрій FinTech, PropTech, MarTech, а також диджиталізації для SMB/SME. Основні клієнти – це компанії зі США та Європи. Штаб-квартира компанії розташована в Україні, але представництво є також у Бельгії, Швейцарії, США та Британії. 

Euvic Group працює на польському IT-ринку вже 18 років, у глобальному штаті компанії близько 6000 працівників.

Раніше Euvic придбав частку іншої української компанії – Exoft. Польська компанія планує ще низку інвестицій в ІТ аутсорсингові компанії в Україні, основні вимоги – це компанія розміром 50–150 людей в Україні з експертизою net- та веб-розробки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні