Категорія
Новини
Дата

Польський IT-консорціум Euvic Group на 6000 працівників придбав частку української компанії Artkai. Яка сума угоди?

Польська ІТ-компанія Euvic Group придбала мажоритарну частку українського постачальника програмного забезпечення Artkai. Про це Forbes повідомив інвестиційний представник компанії Mergewave Capital.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Приєднання до Euvic Group допоможе Artkai вийти на нові ринки та розширити клієнтську базу.
  • «Для нас важливо стати частиною більшої компанії, яка успішно інвестувала та розвинула вже не один десяток сервісних компаній. Тож, обʼєднавшись зараз, зростати буде легше, – цитують у релізі Єгора Шакалу, співзасновника Artkai. – Якщо говорити ширше, кожен новий проєкт – це саме та допомога, яка робить користь інвесторам та водночас допомагає економіці та людям України».
  • Для Euvic Group це стратегічна купівля. «Ми віримо, що в найближчі два-три роки зможемо створити подібну екосистему в Україні, як у Польщі. Група компаній, які працюють разом, діляться одна з одною своїми можливостями», – цитують у релізі Войцеха Вольного, голову правління Euvic SA.
  • Сума угоди не розголошується. «Euvic не шукає вигоди у дешевих оцінках і всі поглинання, які ще плануються додатково в Україні, здійснює за найвищими мультиплікаторами EBITDA, які були властиві сектору до війни та рецесії», – говорить Тарас Бачинський, співзасновник MergeWave Capital. 
  • Діапазон оцінки аутсорс ІТ-компаній розміром до 300 технічних спеціалістів перебуває в межах 4–6х EBITDA, додають у MergeWave Capital. Середній показник EBITDA в галузі для такого розміру ІТ-компаній – 10–20% залежно від моделі бізнесу, а середній дохід на одного технічного спеціаліста – у межах $35 000–70 000 на рік.
  • В Artkai працює майже сотня працівників, отже, компанія могла коштувати $5 млн.

Контекст

Artkai працює на ринку з 2014 року та спеціалізується на розробці додатків для індустрій FinTech, PropTech, MarTech, а також диджиталізації для SMB/SME. Основні клієнти – це компанії зі США та Європи. Штаб-квартира компанії розташована в Україні, але представництво є також у Бельгії, Швейцарії, США та Британії. 

Euvic Group працює на польському IT-ринку вже 18 років, у глобальному штаті компанії близько 6000 працівників.

Раніше Euvic придбав частку іншої української компанії – Exoft. Польська компанія планує ще низку інвестицій в ІТ аутсорсингові компанії в Україні, основні вимоги – це компанія розміром 50–150 людей в Україні з експертизою net- та веб-розробки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні