Категорія
Новини
Дата

Польський телеканал Polsat розповів, як адаптовував серіал «Слуга народу»

У березні польський телеканал Polsat випустив адаптацію серіалу «Слуга народу». У серіалі прибрали незрозумілі полякам жарти, слово «олігарх» і показали першу серію президенту та колишньому художньому керівнику студії «Квартал 95» Володимиру Зеленському. Про це йдеться у тексті Forbes про адаптацію серіалу

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Перші дві серії польського «Слуги народу» показали 4 березня. У середньому їх подивилися 1,12 млн глядачів, свідчать дані Wirtualnemedia.pl. Для порівняння: прем’єру серіалу «Rodzina na Maxa», який є адаптацією новозеландськго «Step Dave», подивилось 708 000 глядачів, передає Wirtualnemedia.pl.
  • Polsat не розголошує вартість покупки формату. Діапазон вартості формату залежить від території, на яку він продається. «У кейсі продажів у Польщу вартість може варіюватися від €1000 до €10 000 за епізод, – каже директорка з монетизації контенту Starlight Media Ася Батаєва-Докаленко. – У США може доходити до сотень тисяч доларів».  
  • Під час креативного процесу польські виробники не радились з творцями серіалу. Але першу серію адаптованого формату показали Володимиру Зеленському й отримали схвальний відгук. 
  • «Продюсери не вписували серіал у польські реалії, оскільки він втратив би риси оригінального «Слуги народу», – повідомили Forbes у пресслужбі Polsat. – Наша версія – більше політична фантастика з акцентом на «фантастиці». Там немає референсів до польських реалій чи конкретних людей». «Квартал 95» на момент публікації не прокоментував Forbes деталі співпраці з польськими колегами.
  • За понад півроку кастинг провели серед 150 акторів, включно з дуже відомими польськими зірками. Знайти людину на головну роль було найважчим завданням, додають у пресслужбі Polsat.

Контекст

Серіал «Слуга народу» восени 2015-го став найбільш рейтинговим на українському телебаченні, казали у пресслужбі «Кварталу». За час показу по телебаченню лише перший сезон подивилися 20 млн українських телеглядачів.

Популярність підняла хвилю продажів – формат або сам серіал купили понад 20 країн, серед яких Франція, США, Греція, Індія, Корея, Молдова, Монголія, Фінляндія. Права на реалізацію формату придбала американська Fox Studios, а українська версія серіалу з’явилась на Netflix.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні