Категорія
Новини
Дата

Протести на кордоні. Поляки розблокували пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ»

Пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні з Польщею розблоковано. Про це повідомила пресслужба Держмитслужби України.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На 13:40 понеділка, 22 квітня, припинено страйк польських перевізників та розблоковано ПП «Ягодин – Дорогуськ». 
  • Пункт пропуску працює в штатному режимі в обох напрямках.
  • На ранок 22 квітня поляки блокували рух вантажівок на пунктах пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», пропускаючи по кілька вантажівок на годину або взагалі обмежуючи рух, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.
  • 20 квітня польські фермери припинили блокувати рух вантажівок перед пунктами пропуску «Шегині – Медика» та «Краківець – Корчова».

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Минулого тижня премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною. Він заявив про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських атак. За словами премʼєр-міністра, найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні