Понад 20 квартир, земля та автівки. Суд арештував майно депутата Дубінського /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Понад 20 квартир, земля та автівки. Суд арештував майно депутата Дубінського

Getty Images

Суд наклав арешт на майно народного депутата Олександра Дубінського, частину якого зареєстровано на його матір та колишню дружину, повідомляє ДБР. Всього арештовано 39 об’єктів нерухомості.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними ДБР, арештовано 23 квартири в столиці, 8 земельних ділянок, два житлові будинки у Києві та області та 15 автомобілів.
  • Під час розслідування зʼясувалося, що депутат, його мати і дружина протягом кількох останніх років стали власниками великої кількості квартир, автомобілів, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн. 
  • У бюро зазначили, що офіційні доходи Дубінського та його близьких не дозволяли набути таку кількість майна.
  • Слідчі встановили, що нардепом та його родичами протягом 2008–2023 років проведено ризикові фінансові операції на мільйонні суми, у тому числі з готівкою.
  • Вони значно перевищують офіційно отримані доходи, що може свідчити про легалізацію коштів через придбання родиною високоліквідних активів, а також зарахування грошей на депозитні рахунки.
  • Досудове розслідування здійснюється за ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) та ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Контекст

13 листопада СБУ та ДБР оголосили Дубінському про підозру у державній зраді. Фінансування мережі сягало понад $10 млн. За даними слідчих, народний обранець здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ. Він мав позивний Буратіно і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу збройних сил РФ (ГРУ).

За даними слідства, до складу групи також входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення РФ утік за кордон. Підривну діяльність у Києві координував експомічник Деркача Ігор Колєсніков, який уже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

Також до агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик, який мав позивний Птичка і наразі переховується від правосуддя за кордоном.

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Дубінському. За рішенням суду депутат щонайменше 60 днів проведе у СІЗО без альтернативи внесення застави. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні