Суд відправив Дубінського у СІЗО без можливості внесення застави
Категорія
Новини
Дата

Суд відправив Дубінського у СІЗО без можливості внесення застави

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату Олександру Дубінському, повідомляє ДБР. Він підозрюється у державній зраді та участі в злочинній організації.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За рішенням суду депутат щонайменше 60 днів проведе під вартою без альтернативи внесення застави. 
  • Згідно із повідомленням, суд визнав підозру нардепу обґрунтованою, а докази достатніми.

Контекст

13 листопада СБУ та ДБР оголосили Дубінському про підозру у державній зраді. Фінансування мережі сягало понад $10 млн. За даними слідчих, народний обранець здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ. Він мав позивний Буратіно і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу збройних сил РФ (ГРУ).

За даними слідства, до складу групи також входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення РФ утік за кордон. Підривну діяльність у Києві координував експомічник Деркача Ігор Колєсніков, який уже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

Також до агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик, який мав позивний Птичка і наразі переховується від правосуддя за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні