Категорія
Новини
Дата

Понад 200 000 підприємств можуть відтермінувати перевірки ДСНС. Що для цього потрібно

Понад 200 000 українських підприємств мають змогу відтермінувати планові перевірки Державної служби з надзвичайних ситуацій на строк від шести до 10 років. Для цього потрібен аудит і подальше страхування згідно з новим законодавством, розповів на брифінгу директор департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін, пише «Укрінформ».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, в Україні приблизно 205 000 госпсуб’єктів середнього і незначного ступеня ризику. «Ці підприємці можуть піти шляхом страхування, проведення аудиту, і тоді на ці об’єкти не будуть приходити працівники ДСНС з плановими перевірками», – сказав Чекригін.
  • Він пояснив, що на підставі акта перевірки підприємці можуть застрахувати своє підприємство від можливих негативних випадків різного характеру. Договір страхування вноситься до спеціального реєстру і протягом шести–десяти років працівники ДСНС не здійснюють планових перевірок госпсуб’єктів, які відносяться до незначного і середнього ступенів ризику.
  • При цьому Чекригін зауважив, що це не впливатиме на позапланові перевірки ДСНС, оскільки вони, згідно із законодавством, можуть проводитися у разі надзвичайної ситуації на підприємстві або за рішенням суду.

Контекст

У жовтні минулого року набув чинності закон щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності. 

Документ, зокрема, визначає, що у разі наявності у госпсубʼєкта із середнім або незначним ступенями ризику чинного договору страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам внаслідок надзвичайних ситуацій, планова перевірка такого субʼєкта не здійснюється протягом дії такого договору, але не більше: шести років поспіль – щодо субʼєктів із середнім ступенем ризику; 10 років поспіль – щодо субʼєктів із незначним ступенем ризику.

Договір страхування відповідальності має передбачати страхування від таких ризиків: пожежа, вибух (зокрема вибух побутового газу); виробнича аварія; витік води із системи пожежогасіння; руйнування будинків, споруд і конструкцій; ураження електричним струмом. Договір страхування відповідальності може передбачати також страхування від інших ризиків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні