Категорія
Новини
Дата

Понад пʼять десятків українських компаній готуються ввести оплату за товари криптовалютою

1 хв читання

Український офіс найбільшої криптовалютної біржі Binance готує інтеграцію з 10 ритейлерами, щоб вони продавали товари за криптовалюту. Конкурент по ринку – український криптопроцесинг WhitePay – веде перемовини про інтеграцію ще із 45 компаніями. Про це йдеться у статті Forbes.

Ключові факти

  • «Плануємо оголошувати нове партнерство кожного місяця, – каже Кирило Хом’яков, директор українського офісу Binance. – Ми хочемо охопити всі сфери, де наші користувачі платять банківською картою». 
  • Для офлайнових точок WhitePay розробив платіжний термінал, інвестувавши понад $1 млн, а BinancePay ввів оплату в магазинах через QR-код.
  • Оплатити можна будь-якою криптовалютою, як доступна на Binance i WhiteBIT відповідно.
  • З якими саме компаніями готуються інтеграції, біржі не розголошують. Як повідомили у WOG, невдовзі за пальне на АЗС можна буде розрахуватися у криптовалюті.

Контекст

Мережі магазинів електроніки «ТехноЇжак» та Stylus у серпні почали приймати криптовалюту для оплати за товари, інтегрувавши український криптопроцесинг WhitePay. Наприкінці травня «Фокстрот», одна з найбільших торговельних мереж за кількістю магазинів та обсягами продажу, інтегрувала інструмент від Binance. 

За перший місяць «Фокстрот» прийняв понад 1000 оплат у крипті. У «ТехноЇжак» та Stylus кожна 13–15 оплата відбувається в криптовалюті, повідомив CEO WhitePay Гліб Удовиченко.

Криптовалютою користуються щонайменше 12,7% українців. За цим прийняттям крипти Україна займає перше місце у світі, свідчить звіт ООН на конференції з торгівлі та розвитку в серпні 2022 року. Головний гравець на ринку рішень для криптооплат – Binance, говорить CEO CrossPay Дмитро Малюков. «Далі – WhitePay, а трійку замикає Kuna», – додає він. 

Понад пʼять десятків українських компаній готуються ввести оплату за товари криптовалютою /Фото 1

Криптовалютою користуються щонайменше 12,7% українців. Інфографіка: ООН

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні