Категорія
Новини
Дата

Порошенка чекають у суді 17 січня. ДБР розраховує, що він самостійно приїде на обрання запобіжного заходу

Печерський суд Києва призначив на 11:00 17 січня засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід п’ятому президенту Петру Порошенку у справі про державну зраду. У Держбюро розслідувань розраховують, що після прильоту в Україну Порошенко самостійно приїде до суду.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Печерський суд на засіданні 17 січня розгляне клопотання про обрання Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд викликав лідера Європейської солідарності на засідання повісткою, повідомляє УП.
  • В Держбюро розслідувань розраховують, що після прильоту в Україну Порошенко самостійно приїде до суду, де йому обиратимуть запобіжний захід.
  • Ухилення Порошенком від обов'язків підозрюваного та від явки до суду може бути розцінене судом як ризики, і йому можуть обрати більш суворий запобіжний захід, заявляють в ДБР.

Цитата

«ДБР звичайно сподівається, що Петро Порошенко, народний депутат України, — відповідальний політик і відповідальний громадянин, і він виконає усі процесуальні обов'язки і самостійно прибуде на засідання суду», — сказала на брифінгу радник з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Контекст

В грудні Порошенку підписали підозру у держзраді. СБУ та Офіс генпрокурора вважають, що п'ятий президент України брав участь у схемі голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука. Нібито Порошенко допоміг зірвати постачання вугілля з ПАР, щоб натомість в Україну поставлялося вугілля, яке видобувається на окупованій частині Донбасу.

6 січня Печерський суд заарештував майно Порошенка. Серед заарештованих активів: квартири у Києві та Вінниці, будинок у Козині, земельні ділянки, акції приватних компаній та інше.

Порошенко наразі перебуває за кордоном. Він повідомляв, що повернеться до України 17 січня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні