Петро Порошенко. /УНІАН
Категорія
Новини
Дата

Печерський суд заарештував майно Петра Порошенка. Адвокати готують апеляцію

Петро Порошенко. Фото УНІАН

Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно пʼятого президента України, лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка, підтримавши клопотання прокурора. Ухвалу суду було оголошено під час засідання у четвер, 6 січня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Клопотання прокурора про накладення арешту на майно задовольнити», — сказано в ухвалі Печерського районного суду Києва.
  • Суд планує опублікувати повне рішення 14 січня, повідомив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань. Він назвав рішення суду незаконним і повідомив, що буде подана апеляція.
  • Під час оголошення ухвали суддя перерахувала майно та активи Порошенка, на які накладається арешт. Серед них квартири у Києві та Вінниці, будинок у Козині, земельні ділянки, акції приватних компаній та інше.
  • Раніше сьогодні Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка. Головань повідомив, що клопотання подав прокурор на прізвище Бєлкін. За його словами, клопотання про арешт майна підписала не генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Контекст

В грудні Порошенку підписали підозру у держзраді. СБУ та Офіс генпрокурора вважають, що пʼятий президент України брав участь у схемі голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука. Нібито Порошенко допоміг зірвати постачання вугілля з ПАР, щоб натомість в Україну поставлялося вугілля, яке видобувається на окупованій частині Донбасу.

Державне бюро розслідувань (ДБР) опублікувало заяву, в якій йдеться, що «схема постачання вугілля» завдала загальних збитків державі в 1,5 млрд грн. У презентації СБУ вказується, що у 2014–2015 роках Україна перерахувала «проросійським терористам» не менше 200 млн грн ($7,4 млн) за вугілля, видобуте на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Порошенко наразі перебуває за кордоном. Він повідомляв, що повернеться до України 17 січня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні