Бріджит Брінк /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Україна потребує фінансування вже зараз». Посол США відреагувала на ракетну атаку Росії

Бріджит Брінк Фото Getty Images

Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху в 2024 році. Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк, коментуючи ракетну атаку РФ зранку 29 грудня.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Мільйони чоловіків, жінок і дітей перебувають у бомбосховищах через те, що Росія обстрілює всю країну ракетами. Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху в 2024 році», – написала вона на своїй сторінці в Х.

Контекст

Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги.

На Капітолійському пагорбі республіканці наполягають не лише на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, а й дедалі частіше ставлять під сумнів подальшу підтримку України.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані, і настрої стають усе більш напруженими, а глухий кут загрожує затягтися до 2024 року. 4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. 

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно, законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Законодавці США пішли на святкові канікули, так і не домовившись про додаткову допомогу Україні, Ізраїлю та іншим партнерам. Вони повернуться до Вашингтону в січні й відновлять перемовини в Конгресі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні