ППО знищила 84 ворожі безпілотники під час атак на новорічні свята. Близько пів тисячі дронів було збито з вересня – ПС ЗСУ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ППО знищила 84 ворожі безпілотники під час атак на новорічні свята. Близько пів тисячі дронів було збито з вересня – ПС ЗСУ

Getty Images

Під час останньої масованої атаки дронів на новорічні свята ППО знищила всі 84 БПЛА, які запустила РФ. Загалом же з вересня 2022 року Сили оборони збили майже пів тисячі ворожих безпілотників, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише «Укрінформ».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Якщо будуть бомбити такими темпами, як ті дві ночі, то судячи з озвученої вже нашими певними спецслужбами, розвідкою інформацією про нову партію у 250 (дронів), половину вже, як мінімум, використали, то десь можна собі умовно рахувати», – зазначив Ігнат в ефірі телемарафону.
  • Він додав, що РФ може підвезти наступну партію дронів з Ірану, але Україна готується до нових масованих атак.
  • «За дві доби – це новорічна ніч і після новорічної ночі – збито 84 дрони. 100% було збито Протиповітряною обороною. Таких результатів не досягали ще ніколи. Дрони вже близяться до цифри пів тисячі з 11 вересня. Це пів тисячі тільки збитих дронів. Трошки менше і крилатих ракет. Я рахую атаки по критичній інфраструктурі України з 11 вересня», – сказав речник ПС ЗСУ.
  • Ігнат також заявив, що РФ навмисне збільшує застосування дешевих іранських дронів, аби виснажувати протиповітряну оборону та чинити психологічний тиск на громадян.

Контекст

10 жовтня використовується як дата першого масованого ракетного обстрілу і початок відліку атак на енергетичну інфраструктуру, але перший обстріл стався ще 11 вересня, тоді окупанти вдарили по Харківській ТЕЦ.

За попередніми даними Командування повітряних сил, з того часу приблизно понад 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною. За словами речника ПС ЗСУ, у РФ є перелік обʼєктів, які вона планує атакувати, де вказані пріоритетні та другорядні цілі.

У суботу, 31 грудня, Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по українських містах, вона призвела до руйнувань у Києві. У кількох областях та столиці було обмежено електропостачання. Ворог атакував не лише критичну інфраструктуру, але й житлові будинки, готелі та школи. 

В новорічну ніч, з 31 грудня на 1 січня, Росія атакувала Україну іранськими дронами, в результаті було збито 45 ударних безпілотників.

У ніч з 1 на 2 січня окупанти знову завдали масованого удару безпілотниками «Shahed-131/136», ППО знищила усі 39 ударних БпЛА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні