ППО збила понад 420 російських ракет та 430 дронів-камікадзе з вересня – ПС ЗСУ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ППО збила понад 420 російських ракет та 430 дронів-камікадзе з вересня – ПС ЗСУ

Getty Images

Сили української протиповітряної оборони збили понад 420 російських ракет та 430 дронів-камікадзе, випущених по енергетичній інфраструктурі України з вересня, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Він зауважив, що нині 10 жовтня використовується як дата першого масованого ракетного обстрілу і початок відліку атак на енергетичну інфраструктуру, але перший обстріл стався ще 11 вересня, тоді окупанти вдарили по Харківській ТЕЦ. 
  • «З цього часу вже приблизно понад уже 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною, атакувала ж, звісно, більша кількість», — сказав Ігнат.
  • За словами речника ПС ЗСУ, у РФ є перелік обʼєктів, які вона планує атакувати, де вказані пріоритетні та другорядні цілі. «Вони виходитимуть з тих намірів і тих можливостей, які у них на сьогодні є», – додав він.

Контекст

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed, повідомляє Генеральний штаб України. Загалом виявлено близько 35 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. У Києві є пошкодження обʼєктів інфраструктури внаслідок атаки, написав міський голова столиці Віталій Кличко.

У Київській області пошкоджено об’єкти інфраструктури та приватні будинки, за даними голови Київської ОВА Олексія Кулеби, постраждали двоє людей.

За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожі БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів, кажуть у Київській МВА.

Після попередніх хвиль російських атак співробітники української розвідки помітили уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х для перевезення ядерної боєголовки, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише The New York Times. Нині окупанти мають запас на здійснення трьох-пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

Протиповітряна оборона України знищила близько 70 дронів із другої партії безпілотників, що Іран направив до РФ, повідомив Ігнат. Цими БПЛА Росія упродовж останніх двох тижнів атакувала територію України. Він також заявив, що у Росії виробництво з виготовлення ракет «Іскандер», «Калібр» та Х-101 працює, проте використання ракет не можна порівняти з їх випуском на підприємствах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні