Категорія
Новини
Дата

Представники МВФ прибули до Києва перед четвертим переглядом програми EFF

1 хв читання

Команда Міжнародного Валютного Фонду на чолі з головою Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером розпочала зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами, повідомив постійний представник МВФ Ваграм Степанян. Дискусії стосуватимуться ризиків для економіки України та цілей економічної політики влади.

Торік МВФ схвалив чотирирічний кредит для України. В ході третього перегляду програми розширеного фінансування EFF МВФ зберіг свій прогноз зростання реального ВВП України у 2024 році у межах 3-4% та поліпшив прогноз щодо інфляції.

Ключові факти

  • «Дискусії фокусуватимуться на ризиках, перед якими постала економіка України, та цілях економічної політики влади», – повідомив Степанян.
  • Після цих зустрічей, починаючи з 27-го травня, місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне у Варшаві дискусії з представниками влади України щодо заходів економічної політики у контексті четвертого перегляду Програми розширеного фінансування (EFF).

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України у березні минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва. Тоді ж було виділено перший транш на $2,7 млрд.

У грудні виконавча рада МВФ схвалила виділення Україні $900 млн і закликала інші країни та кредиторів виконати свої зобовʼязання.

22 березня Рада директорів МВФ затвердила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF. Це означає виділення нового траншу для України, цього разу ідеться про близько $880 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні