Категорія
Новини
Дата

МВФ погодив черговий транш для України на $880 млн

Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF. Це означає виділення нового траншу для України, цього разу ідеться про близько $880 млн. Про це йдеться в офіційному повідомленні МВФ. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Україна виконала всі структурні маяки та індикативні цілі МВФ, а також усі, крім одного, кількісні критерії ефективності. Ідеться про незначне недотримання нижньої межі податкових надходжень, що повʼязано з блокуванням кордонів, уточнюють у Нацбанку. 
  • Українська економіка демонструвала чудову стійкість упродовж 2023 року, хоча виникають проблеми, пов’язані з війною, зазначають у Фонді. 
  • Через невизначеність, пов’язану з війною, МВФ прогнозу уповільнення економічного зростання у 2024 році до 3-4%. Прогноз щодо інфляції Фонд переглянув з 9,5% на кінець року до 8,5%. 

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва.

Виконавча рада МВФ схвалила виділення Україні $900 млн у грудні та закликала інші країни й кредиторів виконати свої зобовʼязання.

Водночас Конгрес США тривалий час блокує понад $60 млрд допомоги Україні, запрошеної президентом Джо Байденом. Більша частина цього пакета призначена для озброєнь, але є й фінансова допомога на майже $8 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні