Категорія
Новини
Дата

Україна отримала транш МВФ на $880 млн

Україна 25 березня отримала четвертий транш фінансування на суму $880 млн (663,9 млн СПЗ) від МВФ у рамках програми механізму розширеного фінансування (EFF). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Україна залучила вже близько $5,4 млрд із передбачених програмою $15,6 млрд (11,6 млрд СПЗ).
  • «Після третього перегляду ми продовжуємо активно працювати над впровадженням спільно визначених реформ для забезпечення макроекономічної стабільності, зміцнення державного управління, підтримки зусиль з відновлення та, зрештою, європейської інтеграції України», – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва.

21 березня виконавча рада МВФ завершила третій перегляд програми механізму розширеного фінансування для України.

Черговий транш від МВФ – не єдина операція України з МВФ цього року. За перші три місяці 2024-го країна виплатила МВФ $855 млн за старими боргами. Тобто майже стільки ж, скільки й отримала. За час дії чотирирічної програми EFF, яка стартувала у березні 2023-го, Україна має отримати від Фонду $15,5 млрд та виплатити $14,9 млрд, свідчать розрахунки Forbes. Чи може Україна розраховувати на реструктуризацію боргу перед МВФ чи хоча б зменшення його суми, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні