Категорія
Новини
Дата

Представники МВФ прибули до Києва перед третім переглядом програми EFF

До Києва 12 лютого із робочим візитом прибули представники Міжнародного валютного фонду. Ціль візиту – обговорення економічної політики влади України та виклики, що стоять перед економікою, йдеться у заяві представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Команда МВФ на чолі з Умою Рамакрішнан, заступницею директора Європейського департаменту МВФ, розпочинає 12 лютого у Києві зустрічі з представниками влади України та іншими партнерами. 
  • Дискусії фокусуватимуться на цілях економічної політики влади України та викликах, що стоять перед економікою України, йдеться у заяві.
  • Команда МВФ також братиме 13 лютого участь в інаугураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, що адмініструється МВФ.
  • На цій зустрічі представників влади України, партнерів з розвитку та фахівців МВФ обговорюватимуться пріоритети щодо посилення спроможностей України та підтримка МВФ цього завдання, йдеться у заяві Степаняна.
  • Після цих зустрічей 17 лютого місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України у Варшаві у контексті третього перегляду програми розширеного фінансування.

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України у березні минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва. Тоді ж було виділено перший транш на $2,7 млрд.

У грудні виконавча рада МВФ схвалила виділення Україні $900 млн і закликала інші країни та кредиторів виконати свої зобовʼязання.

Минулого тижня Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що Україна розглядає план, що включає розширення продажів внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення видатків, щоб закрити діру в бюджеті, у спробі отримати гроші від МВФ, якщо допомога США залишиться заблокованою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні