Категорія
Новини
Дата

Британський уряд та Премʼєр-ліга погодили продаж «Челсі». Група інвесторів готова віддати за клуб Абрамовича рекордні $5,2 млрд

Правління англійської Премʼєр-ліги схвалило продаж лондонського футбольного клубу «Челсі», йдеться у повідомленні на сайті ліги. Власниками клубу, який з 2003 року належить російському олігарху Роману Абрамовичу, стане консорціум інвесторів на чолі з американським мільярдером Тоддом Боелі. Пізніше угоду погодив уряд Великої Британії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рада Премʼєр-ліги схвалила угоду після перевірки власників та директорів. Для завершення угоди буде потрібно випустити спеціальну ліцензію уряду Великої Британії та пройти фінальні етапи продажу, заявили у Премʼєр-лізі.
  • Уряд Великої Британії видав ліцензію, яка дозволяє продаж «Челсі», повідомила у Twitter міністр цифровизації, культури, ЗМІ та спорту Надін Доріс.
  • Крім Тодда Боелі до консорціуму інвесторів входять інвесткомпанія Clearlake Capital та два мільярдери – швейцарець Хансьорг Віс й американець Марк Волтер. Боелі та Волтер є співвласниками бейсбольної команди «Лос-Анджелес Доджерс».

Ключова цифра

Консорціум інвесторів готовий заплатити за «Челсі» $5,2 млрд, пише Forbes USA. Це рекордна ціна для професійної спортивної команди. Попередній рекорд був зафіксований у 2019 році, коли Джо Цай заплатив близько $3,3 млрд за Brooklyn Nets і права на управління Barclays Center.

Контекст

З 2003 року «Челсі» належить російському мільярдеру Роману Абрамовичу. Він купив клуб за $187 млн. У березні 2022 року Абрамович виставив команду на продаж – до того, як потрапив під персональні британські санкції, введені у відповідь на вторгнення РФ в Україну.

Абрамович обіцяв направити гроші до фонду, який буде створено на користь постраждалих в Україні. Проте британський уряд мав сумніви у щирості мільярдера, і він вимагав юридичних гарантій того, що Абрамович не зможе заробити на продажі клубу, писав Bloomberg.

7 травня «Челсі» оголосив, що про покупку клубу з Абрамовичем домовилася група інвесторів на чолі з американським мільярдером Тоддом Белі. 

Статки Боелі оцінюють у $4,5 млрд, свідчать дані рейтингу Forbes Real-Time. Статки Абрамовича становлять $9,1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні