Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк запустив програму підтримки експортерів

У ПриватБанку стартував прийом заявок на спільну з Експортно-кредитним агентством (ЕКА) програму підтримки експортерів. Клієнти банку мають можливість оформити позику до 5 млн грн на виконання експортних контрактів, йдеться у повідомленні пресслужби банку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На першому етапі партнерства з ЕКА ПриватБанк фінансуватиме українських товаровиробників, клієнтів малого, середнього та корпоративного бізнесу на придбання сировини та матеріалів для виконання експортних контрактів, повідомив член правління ПриватБанку Євген Заіграєв.
  • За умовами програми, ЕКА страхуватиме ризики банку за виданими кредитами на виконання зовнішньоекономічних контрактів. Максимальна сума такої позики може становити 5 млн грн, термін кредитування – до одного року, застава – майнові права за експортним контрактом та порука власника. 
  • Поєднання програми з «Доступними кредитами 5-7-9%» дозволить клієнтам банку кредитуватися за пільговими відсотковими ставками, зазначили в банку.

Контекст

ПриватБанк підписав угоду з ЕКА про співпрацю в межах програми портфельного страхування ризику банку за кредитами, які будуть видані на виконання експортних контрактів. 

У червні минулого року Мінекономіки та ЕКА у партнерстві з українськими банками запустили механізм підтримки експортерів під час війни – портфельне страхування виданих кредитів на виконання експортних угод зі спрощеними вимогами до застави. Раніше ЕКА повідомило про спрощеня вимог до експортерів, що потребують передекспортного фінансування в українських банках. До програми портфельного страхування внесені зміни, що дозволяють отримати доступне фінансування підприємцям, які тільки починають експортувати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні