Категорія
Новини
Дата

Продажі роману «Дюна» злетіли. За 11 днів березня продали стільки ж книг, як за попередні два місяці 

Дюна: Частина друга /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

На допремʼєрний показ фільму видавництво КСД запросило книжкових блогерів, які привернули увагу до прокату фільму і до серії загалом. Фото: кадр з фільму «Дюна: Частина друга»«Дюна: Частина друга» Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Після прем’єри другої частини фільму «Дюна» зросли продажі однойменного роману Френка Герберта. За 11 днів березня їх продали стільки ж, як у лютому та січні разом, повідомила PR-менеджерка КСД Тетяна Рябченко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загальну кількість проданих у 2024-му примірників «Дюни» у КСД не розкривають. Та 20% продажів відбулись у січні, 30% у лютому, а 50% – лише за 11 днів березня. Друга частина «Дюни» Дені Вільнева вийшла на великі екрани 29 лютого.
  • «На впізнаваність серії книг могла вплинути нова суперобкладинка до першого тому, яка дублює кінопостер», – каже Рябченко. Також на допремʼєрний показ фільму видавництво запросило книжкових блогерів, які «привернули увагу і до прокату фільму, і до серії загалом», додає PR-менеджерка КСД.
На впізнаваність серії книг могла вплинути нова суперобкладинка до першого тому «Дюни», каже PR-менеджерка КСД Тетяна Рябченко.

Контекст

«Дюна» – науково-фантастичний роман американського письменника Френка Герберта. Фантастична сага містить шість книг. «Дюна» – перша з них. У романі Імператор позбавляє клан Харконненів володіння планетою Арракіс і призначає правлячим дім Атрідів. Харконнени вбивають герцога Лето Атріда. Його син Пол має помститися за батька і відвоювати Арракіс.

Раніше подібний кейс із зростанням продажів помітили у «Видавництві Ранок». Попит на їхню «Лісову пісню» Лесі Українки зріс у рази, бо книгу проілюстрували зображеннями з мультфільму «Мавка. Лісова пісня» виробництва Film.ua Group. Перший тираж із 3500 книг закінчився за тиждень. Кожного тижня додруковували ще по 4000 примірників. «Ми за тиждень продали більше, ніж інші видавництва продають за кілька років», – казав генеральний директор видавництва Віктор Круглов.

Друга частина «Дюни» Дені Вільнева у перший день прокату зібрала $5,2 млн у 13 країнах. Загалом стрічку покажуть у 71 країні – їй прогнозували вищі касові збори, ніж у першої частини, що заробила $402 млн. Фільм показав найкращий з початку року старт у кінотеатрах США, зібравши $81 млн на перший вікенд після релізу. У світі фільм заробив ще $97 млн, і сукупні касові збори сягнули $178 млн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні